Audit BRL 9335, protocol 9335-1 wederom met een positief resultaat afgesloten

De op dinsdag 19 maart 2024 door de certificerende instantie Normec bij Harthoorn Vlissingen b.v. gehouden audit voor het BRL 9335 certificaat, protocol 9335-1, de meest recente versie 4.1 is met een positief resultaat afgesloten. 

Deze audit was extra spannend in verband met het ingaan van de Omgevingswet per 1 januari 2024 en de daarbij behorende, soms zeer recente, wijzigingen en aandachtspunten die nog niet altijd helemaal eenduidig en duidelijk zijn en waar er hoogstwaarschijnlijk nog meer van zullen volgen met betrekking tot de BRL 9335 en het bijbehorend protocol 9335-1. 

Het gaat hier om de Nationale beoordelingsrichtlijn voor Grond, milieuhygiënische keuring van individuele partijen grond in het kader van het Besluit bodemkwaliteit en de Regeling bodemkwaliteit.

De BRL 9335 beschrijft de werkwijze bij het samenvoegen, beheer van partijen grond en grondstromen, alsmede de kwalificatie van (gereinigde) partijen en/of grondstromen grond en baggerspecie conform het Besluit bodemkwaliteit en de Regeling bodemkwaliteit. Met het BRL 9335 certificaat heb je een erkend bewijsmiddel voor het Besluit bodemkwaliteit en de Regeling bodemkwaliteit.

De BRL 9335, protocol 9335-1 heeft als doelstelling om zowel onbewerkte als bewerkte individuele partijen grond milieuhygiënisch te kunnen kwalificeren volgens de te onderscheiden kwaliteiten zoals die staan omschreven in het Besluit bodemkwaliteit en de Regeling bodemkwaliteit 

Daarnaast wordt met dit protocol de kwaliteit van het proces van acceptatie tot en met de overdracht aan de afnemer van gekwalificeerde grond en baggerspecie gewaarborgd.

Vragen?

Vul het formulier in

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Aanleggen blusleiding

Aanleggen blusleiding

Het door Harthoorn Vlissingen b.v. aanleggen van een blusleiding op een deel van de locatie van AMC gelegen aan de Denemarkenweg 4 Ritthem.

Lees meer
Harthoorn Vlissingen b.v., wie zijn wij en wat doen wij

Harthoorn Vlissingen b.v., wie zijn wij en wat doen wij

Harthoorn Vlissingen b.v. is een modern, innovatief bedrijf dat actief is in- en op diverse handelingen met grond en puin, grondverzet, op- en overslag, civieltechnische werken, cultuurtechnisch gebied, groenvoorziening, verhuur, onderhoud, transport, handel en...

Lees meer